Frederik Lindskov
Født 1976

CATCHING RAINBOWS

Ny soloudstilling med værker af FREDERIK LINDSKOV er en jagt på utopien og en drøm om det uopnåelige. Kom med!

Klik her for at se de udstillede værkerRegnbuen er en fantastisk metafor for os menneskers evindelige higen og stræben efter rigdom og lykke. I det gamle testamente er regnbuen Guds tegn på en ny pagt med mennesket efter syndfloden, og i den nordiske mytologi er regnbuen Bifrost slet og ret vejen til gudernes rige. Siden tidernes morgen har det været almindeligt kendt, at der for enden af regnbuen - gemmer sig en kiste med guld.

I dag ved vi at regnbuen faktisk ’bare’ er et optisk fænomen hvor sollys reflekteres af atmosfærens vanddråber og danner sine flotte farver relativt til øjet der ser. Faktisk ser vi af samme grund ikke engang den samme regnbue, når vi står dér sammen og beundrer det pludseligt opstående vejrfænomen. Regnbuer er knyttet til det enkelte øjes position i forhold til sol og regn, og er således ikke en ’ting’ på himlen derude et sted mod horisonten. Du ser din regnbue – jeg ser min.

Dette lidt banale, videnskabelige faktum gør faktisk om muligt regnbuen til en endnu bedre metafor for os mennesker end de ovenfor anførte. For det er ikke blot regnbuen, der som fænomen er skabt af og knyttet til øjet der ser. Faktisk er det et grundvilkår for os mennesker, at enhver sanseoplevelse vi gør her i verden, er knyttet til øjet der ser, øret der lytter og hånden der mærker. Ja, faktisk kan vi ej heller tale om hverken skønhed, mening eller lykke uden først at tale om sindet der møder og hjertet der føler.

Det er med et sådant afsæt at kunsten skal mødes, tolkes og elskes. Hvis sansningen er den enkeltes indtryk AF verden, da er kunsten netop dette indtryk omsat til aftryk PÅ verden.

Frederik Lindskovs abstrakte og fabulerende billedunivers er et sådant aftryk. Med udstillingstitlen ’Catching Rainbows’ peger han dog på, at ikke blot er sanseoplevelsen og dennes kunstneriske aftryk flygtig af natur – ja, eller ligefrem uopnåelig, aftrykket kan som med regnbuen heller aldrig blive til en andens indtryk. Lindskov afleverer et aftryk; et maleri – men det er et andet maleri du oplever. Det maleri du oplever, skaber du selv.

Dette faktum gør kunsten til en ildkugle på himlen – og oplevelsen af dig til selve eksplosionen. Kunst er hverken en kedelig eller uvæsentlig foreteelse. Nej, faktisk er kunsten det af alt, der fortæller mest om os mennesker.


         
Se billederTilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43