Frederik Lindskov
Født 1976

Walk on Fire
Soloudstilling ved Frederik Lindskov

Billedkunstner Frederik Lindskov er udstillingsaktuel i Galerie Knud Grothe.

Der er voldsomme kræfter på spil i Frederik Lindskovs værker. Udstillingen ’WALK ON FIRE’ er vitterlig som at gå på glødende kul – vel at mærke ret behagelig kul i alle regnbuens farver!

Han kalder sig selv ‘hyperekspressionist’, og beskriver sine værker som en ’mental tilstand’ snarere end en ’kunstnerisk tilgang’:

Mit maleri er nok mere en tilstand end en tilgang! En tilgang peger på at jeg kunne have valgt at gøre tingene anderledes, men det føler jeg ikke, at jeg har kunnet. Jeg er så meget ’i mit udtryk’, at det snarere er maleriet der skaber mig end omvendt!

Frederik Lindskov uddyber:

Det kan lyde lidt paradoksalt, men det er når kunsten ikke længere er bevidste valg du træffer, men blot spontant strukturer der opstår, at du kan opnå at blive ét med det du skaber. Jeg tror på denne overgivelse - denne opgivelse af ego, fornuft og formål, og jeg tror også på, at det er hér, at kunsten kan opnå sin sande styrke og fulde autenticitet.

Inspirationen finder han i naturen, i filosofien og i eksistensens mange folder:

Jeg betragter ofte mine værker som natur. Som vækster der opstår, blomstrer og eroderer bort igen. Min kunst følger mange af naturens principper, men fødes jo i en mental sfære, og er derfor samtidig overhovedet ikke natur. Måske man kunne tale om en mental eller menneskelig natur, men jeg har for længst kastet al konventionel lærdom og logik overbord, så malerierne er i hvert fald heller ikke udtryk for fornuftens natur. Jeg tror, det tætteste jeg kommer en forklaring i ord, er, at mine malerier er aftryk af mit væsen – i magt og afmagt.

’WALK ON FIRE’ er rå, ufortyndet kraft fra en af landets fineste ekspressive malere. Det er Pollock, de Kooning og Jorn – og så alligevel ikke. Frederik Lindskovs billedunivers er helt sit eget.

Klik her for at se de udstillede værker
         
Se billederTilmeld dig galleriets invitationsliste

Åbningstider
Mandag - Torsdag
13:00 -18:00
Fredag
13:00 -19:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43