Frederik Lindskov
Født 1976

NATUREN I GLIMT
- nye værker af Frederik Lindskov

Hyperekspressionist Frederik Lindskov er udstillingsaktuel i Galerie Knud Grothe.

Homo sapiens har levet i pagt med naturen i flere hundrede tusinde år og kun få århundreder i byen.
Så når vi går en tur langs strandkanten, vandrer i bjergene, cykler i skoven eller kigger på stjerner om aftenen, så genbesøger vi ikke kun naturen, som vi kom fra - vi genbesøger også os selv. Som sansning, som undren, som selvforståelse.

Frederik Lindskov har i årevis kredset omkring naturen som motiv og inspiration. Med udstillingen NATUREN I GLIMT ønsker han at føre os ind i naturen, således som den fremstår for det fuldkomment åbne sind. Dét sind, hvor sansningen af rum, struktur og farve står uforklaret og tindrende klart.

Nutidens øjne ser naturen som ressource, som formål, logik, videnskab, klima, skønhed osv. Vores nutidige blik på naturen er begrebsliggjort og fuld af fordomme og kulturelle koder, hvorved det direkte møde med naturen udebliver. Skal du opleve naturen
direkte, pointerer Frederik Lindskov, skal du finde ind til den tilstand, hvor oplevelsen af naturen bliver til en “førstegangsoplevelse”. En direkte sansningforud-for-forståelse oplevelse.

Sådan sansede fortidsmennesket naturen. Det så årstidernes kommen og gåen, solens gang på himlen og dyrenes flugt. Fortidsmennesket så og sansede alt omkring sig, men forstod endnu ikke, hvad det så. Det ‘så’ bare - og naturen ‘var’ bare. Det er den stadig - vi mangler blot at genopdage den. Naturen som natur.

Klik her for at se de udstillede værker
         
Se billederTilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43