AKTUELT

05-09-2023 05:09:23

Lindskov og Birkemose

Klik på billederne for at se de værker kunstneren udstiller


Frederik Lindskov

Jens Birkemose
På étårsdagen for Jens Birkemoses død 8. september 2022, slår vi dørene op og hylder den store mester i abstrakt ekspressionisme med en perlerække af hele otte sjældne værker. Birkemose blev uddannet på akademierne i København og Paris og modtog i 1991 den højeste anerkendelse - Eckersberg Medaljen – for med sine abstrakte kompositioner at forene form og farve på en så original måde, at der var tale om et nybrud i dansk kunst. Med afsæt i The New York School og kunstnere som Rauschenberg og Johns, kombinerede Birkemose elegant det nøje konstruerede billedrum med de såkaldte ’hændelser’ af spontan-abstrakt karakter; løbere, overmalinger og pludselige indskydelser, og skabte herved et monument i dansk samtidskunst.

I udstillingen har vi ladet ham gå i dialog med en yngre, nulevende kunstner, Frederik Lindskov (f. 1976), som ligeledes selv tager afsæt i New York-skolen … og ikke mindst arven efter Birkemose selv. Lindskov er uddannet i filosofi og kunsthistorie fra Københavns Universitet og er en garvet foredragsholder i samtidskunst på de danske museer. Han debuterede på Charlottenborgs forårsudstilling i 2005 og har sidenhen bl.a. været bestyrelsesformand for Kunstnernes Efterårsudstilling samt udsmykket Kavalergården ved Bernstorff Slot med 80 malerier. Lindskov arbejder i krydsfeltet mellem natur og abstraktion, idet han ønsker at undersøge menneskets eget bidrag til den såkaldte ’rene sansning’; altså undersøge i hvilket omfang mennesket selv farver og påvirker det billede naturen afsætter. Ifølge Lindskov er såvel sansning som kunst en konstruktion, hvorfor et maleri til enhver tid må have en kerne af abstraktion.

På dette sidste og afgørende punkt kongruerer Birkemose og Lindskov fuldstændig. Abstraktionen er menneskets sande udtryk. Med 30 års mellemrum mødes to kunstnere omkring det samme projekt.
Tilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43