AKTUELT

02-10-2012 15:15:15

HUMORISMEN i KUNSTEN

Alt for ofte skal man have de store alvorsbriller på, når man nærmer sig et kunstværk. Andægtigt synker man lidt ned i knæene og føler man skal til eksamen.

Nervøsiteten breder sig langsomt: Mon man nu forstår dette her helt rigtigt? Man husker så heldigvis på Storm P. der engang sagde, at der var noget muggent ved kunst, der skulle forklares.

Men så kommer maleren Jacob Gadd ilende med sin muntre kunstbombe. Den hedder Humorismen og er hans egen opfindelse i en tid, hvor ismerne ellers har sagt godnat og er gået hjem i seng. Humorismen er kort og godt en kunstretning, hvor humoren spiller en altovervejende rolle. Glimtet i øjet. Den skæve vinkel. Det underspillede. Den finurlige finte. Det gode grin. Den forløsende latter.

Jovist er der brug for en ny humoristisk bølge i kunsten. Med al den alvor falder vi i søvn foran kunstværket – eller værre endnu: keder vi os langsomt ihjel.

Med humor i et kunstværk liver vi op – og lever helt sikkert længere. Jacob Gadd skal have tak for sin indsats, selv om han sikkert ikke lige med det samme får kunsthistoriske medaljer for det.

Humoren har mange ansigter, hvad denne udstilling hos Knud Grothe viser. Jacob Gadd er ikke alene. Men pas på: Humor smitter – i forfærdende grad. Man ender i værste tilfælde med at gå smilede ud af galleriet.

Ole Lindboe

Redaktør af Magasinet Kunst og forfatter til en lang række bøger om kunstnere.
Tilmeld dig galleriets invitationsliste

Åbningstider
Mandag - Torsdag
13:00 -18:00
Fredag
13:00 -19:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43