Jeanette Elmelund

Biografi:
Jeanette Elmelund - født i København 1965. Uddannet optiker og butikschef.
Autodidakt billedkunstner med resultatorienteret undervisning hos flere kunstnere.
Debuterede som billedkunstner i 2005.
Olie på hørlærred/plade – med 5 farver blander jeg mig frem til farverne i mine billeder; med pensler, en klud og fingre.
Maler pop-art, stilleben og realisme med et twist.

Klik her for at se de udstillede værker
Af kunst-rådgiver, skribent og blogger Connie Boe Boss

Jeanette Elmelund (1965) maler pop-art, stilleben og realisme med et twist.

Hun er inspireret af popkunstens afbildninger af massefremstillede forbrugsobjekter og lader f.eks. William Morris indgå i kompositionernes mønstre.

Når Jeanette Elmelund vælger at male indersiden af en bananskræl i et Mussel-lignende mønster er det fordi hun ønsker at ophøje skrællens skønhed og symbolisere en værdi.

Kunstneren mestrer brugen af lys og skygge, kontraster og beskæring af motiver og perspektiv i en sådan grad at man skulle tro hun havde gennemgået en egentlig skoling i klassisk oliemaleri. Det har hun ikke, blot modtaget undervisning som supplement til sine egne, helt åbenlyst, store evner indenfor tegning og virkelighedsskildring.

Jeanette Elmelund skaber moderne naturalistiske fortolkninger, men altid med det twist i udtrykket, der gør værket interessant og nutidigt, f.eks. i hendes stillebens, som nærmest er parafraser over de historiskestillebens.

Hendes værker har en særdeles ung vibe, rammer en visuel kultur i tiden og møder interessen for det retro-prægede. Malerier med cigarrygende, jakkesæt-klædtekvinder kan f.eks. ses som kønsrollediskuterende og problematiserende.

I alle sine billeder arbejder Jeanette Elmelund med bestemte historier eller tematikker og derfor er hendes ofte smukke og perfekt udførte værker ikke kun dekoration og godt håndværk, men tværtimod statements om livet eller narrativer i symbolsk form.Uddrag fra tekst af Tom Jørgensen (Kunstavisen)

Hun maler realistisk. Overbevisende, endda, så man kunne tro, der var tale om fotografier. Der er imidlertid ikke ”bare” tale om fotografier. Et snapshot af en skål med kirsebær har, medmindre man er kunstfotograf, ikke noget særligt over sig. Det er bare en skål med kirsebær, færdigt arbejde. I Jeanette Elmelunds hænder forvandler de højrøde frugter sig imidlertid til saftige og sanselige, næsten levende væsener, emmende af overdådighed og sensuel udstråling. Og det gør de, fordi Jeanette Elmelund med sin penselføring er i stand til at forvandle selv døde ting til funklende smukke objekter. Med brug af dramatiske lys/skygge kontraster, bratte afskæringer af motivet, skiftevis brug af frø- og fugleperspektiv, en solid indsigt i formernes geometriske spil og en mesterlig sans for motivernes dekorative helhedsvirkning skaber Jeanette Elmelund billeder, der spiller af liv.

Jeanette Elmelund kan male blommer, så man ikke blot får en ustyrlig lyst til at putte frugterne i munden, men også lyst til at favne sin elskede til morgenlyset bryder frem. Også i sine malerier af kvinder viser Jeanette Elmelund denne dobbelthed af realisme og sensuel udstråling. På den ene side ligner det portrætter af rigtige mennesker, hvilket det utvivlsomt også er. På den anden side formår Jeanette Elmelund at afdække den længsel, det håb, det begær og den stille resignation, som disse på alle måder smukke kvinder udstråler
Man kan heller ikke kun kalde Jeanette Elmelund en realistisk maler i gammeldags forstand. Inspireret af popkunstens fascination af massefremstillede forbrugsobjekter lader hun patenteret design som Mussel og Burberry indgå som mønstre i kompositionerne

Varme, stærke farver træder i duet med køligere, mere tilbageholdende toner


         
Se billederTilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43