Lise Tang

Jeg hedder Lise Tang og er oprindelig læreruddannet.
Da jeg selv gik på seminariet og 10 år frem, arbejdede jeg med keramik i min fritid.
Jeg blev seminarielærer i 1972, og derefter arbejdede jeg 36 år på Blaagaad Seminarium som lektor i Billedkunst. Jeg underviste i Billedkunst, Skrivning, Design og var Studievejleder .
Da jeg havde 40 års jubilæum, gik jeg af, for at nå at uddanne mig til guldsmed, her er det igen det skulpturelle i miniature, der interesserer mig. Det brugte jeg 3 år på - da jeg i 2011 blev valgt ind i Billedkunstlærerne bestyrelse kreds 7, begyndte jeg at arbejde med skulptur igen.


Jeg elsker at arbejde rumligt, det gør mig dybt lykkelig at arbejde med begge hænder og blive ved til jeg er tilfreds. Jeg er i et felt hvor jeg er tidløs, og dybt fordybet i det problem jeg er ved at løse.
Jeg er meget optaget af form. Det skulpturelle sætter fokus på form hele vejen rundt. Man arbejder fra alle sider, mange gange arbejder jeg med mine skulpturer over mange dage. Når de først er næsten tørre kan de udsættes for nye sammensætninger fordi leret kan holde sig selv og ikke falder sammen. På grund af min undervisning i skulptur på seminariet i mange, mange år, er jeg i stand til lave tekniske løsninger som ikke burde være mulige efter teorien - det er altid vildt spændende at se om resultatet lykkes.
Med ler er det jo sådan, at det skal sættes ordentligt sammen, det kryber mellem 4-10 % alt efter lertype og chamotteindhold. Det kryber igen når det bliver brændt første gang, det bliver kaldt forglødning, bagefter kryber det et par % når det bliver glasurbrændt.
Mange af mine skulpturer er lavet af stentøjsler kaldt KM som er en hvid lerart, der kan tåle varmegrader til op til 1260 grader. KM er velegnet til raku.
En rakubrænding foregår i en gasopvarmet ovn, her i min garage. Man har en gasflaske, en brænder, en ovn og et termometer. Lertingen, der er glaseret tages ud ved 900 grader og lægges i en spand med høvlspåner ved hjælp af en lang jerntang. Låget lægges på når der går ild i spånerne.
Når den brændte lergenstand er kølet af, tages den ud af spanden og renses under rindende vand
så tjæren kommer af selve glasuren og bliver siddende i krakeleringerne .
Krakeleringerne opstår fordi glasuren ikke kan tåle den bratte afkøling fra 900 grader til almindelig temperatur. Det er årsagen til mine skulpturers overflade.
Jeg arbejder i øjeblikket med dyr i badekar, sofaer, spande osv. dyrene er generelt veltilpassede og nyder for det meste livet. Jeg bruger humoren i indholdet.
Jeg kan lide det naturalistiske skulpturudtryk i samarbjde med den ”grove” rakuglasur.



         
Se billeder



Tilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43