Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - tirsdag 13:00-18:00
Onsdag 13:00-17:30
Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Birgitte Skallgaard

Forår i Madrid

Slendretur i Parque del Retiro med de smukke, blødt klippede takstræer- ældgamle må de være. Spanierne nyder foråret her. Med store trøjer nyder de hinandens selskab, drikker kaffe og varmer sig i solskinnet.

Ved Krystalpaladset fortættes solstrålerne og reflekteres i vinduer og på de gamle dekorerede fliser og ved søen nedenfor lægger de små skildpadder sig på stenene og suger også solens varme til sig. Vi går igennem parken og står pludseligt under blomstrende mandeltræers lyserøde brus- smukt og betagende er det og i træerne flakser limegrønne papegøjer rundt, mens de spiser af de lyserøde blomster.

Fra parken ud på de brede boulevarder, og kig ind i de smalle mørke gyder- og videre til Plaza Mayor, kantet med de smukke røde bygninger, med spir og ornamenter omkring alle dørene og indimellem store vægmalerier- og den gamle brostensbelagte gård, som har været vidne til mange store begivenheder- og til gruopvækkende henrettelser.

Vi går på tavernas, alle er stopfyldte med familier, forretningsbekendte og kærestepar. Der dufter af Spanien, af gryderetter der har stået længe på komfuret, af fisk og skaldyr. Tjenerne styrter rundt imellem de mange små borde, sørger for mad mellem de snakkende spaniere, og hælder duftende krydret rødvin op og vi rejser os og går ud i natten- finder en flamenco bar og fascineres af dansens fremmedartede bevægelser, de lidenskabelige kast med nakken, de sænkede øjenlåg og hændernes udtryksfulde drejninger og strøg over de tunge silkekjoler.

Birgitte Skallgaard.


         
Se billeder