Elizabeth Romhild
Født 1960

I Elizabeth Romhilds seneste malerier sammenfattes en serie kunsthistoriske fremtrædelsesarter og metoder i form af en sprudlende erotik. Nuancer af barok, romantisme, fauvisme og ekspressionisme danser hen over hendes tungt malede og farvemættede overflader, hvor hun gør brug af clairobscur.. Sensuelle former træder frem og forener sig til den menneskelige krops landskab, og malerierne formår at fremstå intime trods deres monumentale præg.

Lige nu er det Eros, som beskæftiger hende: tilstande af begær og den magt, begæret kan rumme. Begærets tilstand opleves fysisk og producerer en vis energi. Desuden rummer Eros en mørk underside. Hun bruger maling som en stedfortræder for hud og får frembragt en følelse af berøring. Alligevel er det som der undertiden gløder et æterisk lys ud fra hendes malerier og dette lys opvejer de dekadente mørke toner i hendes farvepalet.

Når vi ser på disse malerier er det som om vi træder ind i en verden af lys og mørke, af afsløring og erfaring. Vi ved nu hvad det vil sige at forstå og mærke sanselighedens nydelse.
Hendes robuste former trodser, lader hån om beskrivelser så
som køns og seksuelle kategorier og står for en universel betragtning og betydning af den tilstand af ”væren” i vore kroppe, som vore kroppe føler og udtrykker.

Hendes måde at udtrykke sig på har mangfoldige historiske fortilfælde, hvilke hun antyder meget sagkyndigt samtidig med at hun præsenterer et fornyende spind af disse forgængeres vaner og regler. I særdeleshed benytter hun radikalt en kvindelig kunstnerisk tradition der henvender sig til de seksuelle, feminine og begærets relationer; fra Artemisia Gentileschis instinktive erotik til Georgia O’Keeffes ikonicitet, Audrey Flack, og i en mere nutidig periode den dynamiske drivkraft hos Grace Hartigan og Jenny Saville.

Lig alle store kunstnere kan Elizabeth Romhilds produktion imidlertid ikke reduceres til referencer. Hendes malerier vil altid fremkomme med mere end vi troede vi allerede vidste.

Brian Curtin, Kunstkritiker Bangkok

Besøg ElizabethRomhild.com


         
Se billederTilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43