Liza Krügermeier

Alt i alt viser Liza Krügermeiers billedverden os en dygtig og selvstændigt arbejdende kunstner med en præcision og nerve i udtrykket kombineret med humor, menneskelighed og varme.
Tom Jørgensen - kunstanmelder for Jyllandsposten og redaktør på Kunstavisen

6-stjernet anmeldelse af Kulturanmelder Peter Madsen, Villabyerne


Liza Krügermeier er en særdeles talentfuld og allerede bemærkelsesværdig maler, hvis stil nok må kaldes neo-impressionistisk. Hun er med rette anerkendt både i Danmark og i stigende grad i udlandet, hvor hun både har arbejdet og udstillet sine værker.
Det er fristende at sammenligne Liza Krügermeier med skagensmaleren Anna Ancher: Udover at der er tale om to kvinder med udtalt sans for ynde, har de også det til fælles, at de som deres motiv ofte vælger de nære, håndgribelige ting. Det synes mindre betydningsfuldt, hvad de maler i sammenligning med hvordan, de behandler fremstillingen af motivet. Det er legen med og forståelsen af farverne, der tæller, og det er studiet og fremstillingen af samspillet mellem lys og skygge, der er det gemmengående tema i arbejderne. P.H. lærte os om skyggernes betydning for vore valg af belysning, Anna Ancher lærte os om lys og skygge i fornem harmoni, og Liza viser os skønheden og dramatikken i kontrasten mellem lys og skygge

Ole Ingstrup, Galleri Finnole, Næstved

Klik her for at se de udstillede værkerDen danske billedkunstner Liza Krügermeier er inspireret af at udforske farver, lys og skygge i sit værk, hvad enten hun beskæftiger sig med interiøret, portrættet, landskabet, de personlige fortællinger eller blomsterne i et stilleben.
Hendes stærke, men velafbalancerede farvesprog blev formet og formuleret, da hun i en 5-årig periode boede på den græske ø, Leros, hvor det sydlandske lys præsenterer øjet for stærke farver og kontrasterende skygger. Nu har denne tidlige middelhavs-inspiration blandet sig med kunstnerens skandinaviske ophav, hvilket afspejler sig i hendes dynamiske stil, og hun formår at vise og transformere dagligdagen og det ordinære til noget ganske særligt og unikt,

Liza fik i 2019 optaget et portræt på Carlsbergfondets Portrætudstilling på dét Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, og i 2020 fik hun værker optaget på VK20, hvor hun blev tildelt Publikumsprisen. Hun deltog på Art Athens 2020 sammen med det græske Galleri Cube Gallery, og hun er de seneste år blevet tildelt flere Artist Residencies i Italien. I 2022 udstillede hun på Æglageret i Holbæk, og nu er hun aktuel med en solo-udstilling hos Galerie Knud Grothe i Charlottenlund.

Liza Krügermeier arbejder dagligt i sit atelier i Stege på Møn, hvor hun ligeledes driver Liza's Gallery.
Man kan læse mere på www.lizakrugermeier.com


         
Se billederTilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43