Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - tirsdag 13:00-18:00
Onsdag 13:00-17:30
Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Mie Eje

"Blod, sved og tårer" er blevet til "hjerteblod, tropesved og glædestårer".

Særligt vil jeg byde velkommen til netop denne fernisering. Jeg har nået en milepæl i mit liv, og jeg har udlevet min ultimative drøm. En gammel drøm om at flytte til troperne og male i et væk og hengive mig totalt til urskoven og alt dens mangfoldige farvestrålende og overdådige vegetation, hvor alle dyrene lever fredeligt i pagt med naturen. Det er den rene magi!

Jeg har malet urskove og jungler i to årtier, og mit incitament for at blive ved med at holde mig trofast til urskovstemaet, har været, at jeg hvert år ville gøre mig dygtigere og dygtigere. Jeg har været tilfreds og har slet ikke kunne stoppe med at male junglerne, men i mine drømme har jeg ønsket at give mine malerier et ekstra skær, af den helt autentiske junglemagi.

I mange, mange år har jeg visualiseret at jeg sad omringet af palmer, orkideer, tropeblomster og dyr ved mit staffeli og drømte om, at alle disse energier kunne overføres til mine lærreder.

Jeg har taget det store skridt, og virkeligheden er blevet langt bedre end mine drømme kunne håbe på. Mit liv har taget en ny drejning og fået en ny dybde. Kan man forlange mere. I dag bor jeg på en bjergskråning, i et skønt tropehus omringet af tropeskov, bjerge, floder og palmelunde. Og midt i min åbne, udendørs opholdsstue, har jeg mit atelier, hvor alt omkring mig er lærreder, pensler og bunker af tuber med farver. Jeg bor i mit atelier og jeg lever og ånder her, helt ud til fingerspidserne og jeg maler fordi jeg kan det, men mest fordi jeg ikke kan lade være.

Bali er blevet mit nye hjem, min nye inspirationskilde. Mit tropehus, som ligger i nærheden af Ubud i byen Sayan oppe i bjergene, er blevet mit farvemekka og her skabes mange små mirakler. I korte perioder, bliver min hverdag herligt afbrudt af logerende gæster, som jeg har mulighed for at undervise i oliemaleri. Ikke kun jeg alene får den glæde at bo i paradis, men jeg kan også dele ud af mit eventyr, min glæde og min erfaring i maleriet her i det helt rette element.

Mit tropehus er bygget i tre niveauer op ad bjergvæggen, med træudskårne
Balidøre, stenudskårne mure med overdådige figurer og Bali stråtage
(“Alang Alang”) ægte kunstnerisk håndværk udført af de lokale.
Jeg navigerer smukt fra dag til dag i min egen kreative verden, hvor jeg i et væk også kan udfolde mine andre kreative sider, med at forme mit tropehus til et smukt ferieparadis for dem der ønsker en hel særlig ferie, omgivet af kunst og kunsthåndværk og som ikke mindst selv, kan lære at dygtiggøre sig i kunstens verden.

Jeg ønsker at beskueren bliver overvældet af mine farvevalg, men mest
ønsker jeg at sprede glæde via mine malerier. Jeg fornemmer at mine malerier oser af livsglæde og kærlighed til selve livet, og jeg vil med glæde gerne dele ud af min livsgnist.

Afslutningsvis vil jeg sige, lev livet mens du kan det og gå efter dine stærkeste drømme.

VELKOMMEN !!

Mie Eje     
Se billeder