Frederik Lindskov
Født 1976

Klik her for at se de udstillede værker

ABSTRAKT AF NATUR

Stor udstilling med nye værker af Frederik Lindskov lader abstraktion og natur smelte sammen.

I kunsten reflekterer mennesket over væren og mening. Dette gør kunsten til et udtryk for menneskets sande natur, eftersom det der adskiller mennesket fra alt andet, netop er dets evne til at undre sig og forholde sig til sin egen eksistens.

Herved opstår helt naturligt - så at sige - et spændende paradoks mellem to forskellige niveauer af virkelighed: på den ene side naturen i sig selv og på den anden side menneskets oplevelse af … naturen i sig selv.

At forstå, fortolke og genfortælle verden, sådan som vi mennesker gør – ikke blot i kunsten, men i alt hvad vi foretager os - er selve definitionen på det kunstige og menneskeskabte. Idet vi tilrettelægger og tilfører verden mening, skaber vi en konstruktion, som ikke er verden, men derimod en forholden sig til verden. Resultatet er det såre enkle, at menneskets natur ikke er naturlig, men kunstig. Vi er på godt og ondt … abstrakte af natur.

Eksistentialismens berømte slogan at vi mennesker er ’dømt til frihed’, kunne derfor lige så godt have lydt ’dømt til abstraktion’. Det at være menneske, i hele det omfang vi adskiller os fra dyrene, er en abstraktion; en abstraktion vi ikke kan undslippe. For hvordan er det lige, at man konstruerer sig ud af en konstruktion uden blot at skabe en ny en af slagsen?

Med sin store, nye udstilling ABSTRAKT AF NATUR i Galerie Knud Grothe ønsker billedkunstner og filosof Frederik Lindskov således at tage os med ind i det dramatiske maskinrum, der er at finde mellem menneske og natur; mellem kunstnerens blik og naturens dybe mystik. Hér smelter abstraktion og natur sammen og bliver til én og samme ting.


         
Se billederTilmeld dig galleriets nyhedsbrev

Åbningstider
Mandag - Fredag
13:00 -18:00
Lørdag
10:00 -14:00
Søndag
13:00 -16:00
Galerie Knud Grothe

Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 40 73 53 43