Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Jette Mørup

Hun startede som blomstermaler, men i længden var dette ikke nok for hende.
    Jeg har altid været fascineret af dyr. De er uskyldige og lever i deres egen verden
Der skulle mere liv til, og derfor nærmer hun sig et mere naivistisk maleri, hvor dyr og mennesker spillede en stor rolle.
”Jeg har altid været fascineret af dyr. De er uskyldige og lever i deres egen verden,” siger Jette Mørup, der siden har udviklet sig til en klassisk og stilsikker naivistisk maler.
I sin bog ”Hjem til Danmark” beskriver hun fint, hvordan hun med vilje dyrker den idylliske side af Danmark, og måske mest verden af i går.
For hende er kolonihaverne og de mange små parcelhuse, der breder sig ud over Danmark, hvor folk sætter en ære i at passe deres have og være på god fod med naboerne, et eftertragtelsesværdigt sted, og noget, som hun gerne vil beskrive i sine billeder.
Jette Mørup er altid, som hun selv formulerer det, på jagt efter ”den lille historie”. Ifølge hende er det situationer, hvor man ser på livet med humoristiske øjne. Det er det glade øjeblik, vi senere husker tilbage på med fryd.
Den lille historie er familien på stranden en søndag eftermiddag. Eller det er sammenkomsten omkring frokostbordet i en lille kolonihave. I hendes kunst er det altid mennesket, som er i centrum.


         
Se billeder