Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Inge Selmer

Det er aldrig for sent at anskaffe sig en lykkelig barndom. Citatet er af maleren Jørgen Nash, men Inge Selmer tager det meget gerne til sig.
    ”Når jeg maler forsvinder jeg ind i min egen lille farveglade verden”
For hende drejer maleriet sig om at give andre gode oplevelser. Derfor er maleriet altid en rejse tilbage til tidspunkter og steder, hvor man var i harmoni med sin omverden.
Kunstneren siger selv om sit arbejde: ”Når jeg maler forsvinder jeg ind i min egen lille farveglade verden, hvor der som regel er fred og ingen fare. Denne indre rejse kan føre mig til en varm eksotisk skov med dejlige dyr og planter.” – Det kan fx være forårets blomster, blomsterrige jungler eller en verden af nymfer og trolde.
Og maler hun et hus kan man mere end ane, at det repræsenterer det enkelte individ, med sine både feminine og maskuline sider.
Naturen spiller en meget vigtig rolle for Inge Selmer. Hun opsøger gerne eksotiske steder i sin fantasi og lader junglens dyr udfolde sig. Og farverne er vigtige for at skabe den rigtige stemning. Det ses i hendes billeder, som fremstår koloristisk klare og farvemættede.
Kunstneren indrømmer gerne sin store inspiration hentet fra den franske naivistmaler Henri Rosseau og hans danske ”elev”, Hans Scherfig. Begge har de givet hende stærk inspiration til at fortsætte med at male, som hun gør. På sin helt egen måde.


       
Se billeder