Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Ib Meyer

Det er ganske vist. Der var engang en styrmand, som gik I land og begyndte at male de forunderligste billeder fra sine mange rejser til de varme lande.
    Hans billedverden er præget af hans fortid som sømand.
Sådan lyder eventyret om den naivistiske maler Ib Meyer. Men eventyret passer til punkt og prikke, for sådan er det.
Ib Meyer gik i land – tog for resten en læreruddannelse – og begyndte at male og som så mange andre naivister uden at have gået på kunstakademi eller mange kurser.
Han var 47 år da han debuterede på et lille galleri i det indre København og fandt ud af, at han egentlig godt kunne tænke sig at male for alvor.
I dag, hvor han er fyldt 75 år, har drømmen vist sig at kunne holde, for Meyer er i dag et af de kendte navne blandt naivisterne.
Hans billedverden er præget af hans fortid som sømand. Vi møder ofte eksotiske kulisser og figurer i hans billeder, det kan være glade hawaiipiger dansende på en strand, muntre indfødte, der fester i solen, eller komsammen i en lille negerlandsby.
Men kunstneren har også kastet sin kærlighed over sit hjemland, som han beskriver på samme varme og selvfølgelige måde: Med et muntert glimt i øjet.
Man vil sige naturligvis, når man hører han har modtaget Henry Heerups legat for sine naivistiske malerier. Ib Meyer er den ægte vare.


       
Se billeder