Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Walter Schaldemose

”Kolonihavemaleren” kan Walther Schaldemose godt lide at kalde sig selv. Han er om nogen de små detaljers poetiske mester.
I mange år arbejdede han som stempelgravør, et fag, som krævede akkuratesse og omhu. Og denne fortid afspejles den dag i dag i hans naivistiske maleri, som i helt særlig grad er fyldt med mange fine små detaljer.
    ... altid skildret med lun humor og et godt blink i øjet
Det med kunst har aldrig været fremmed for ham. Flere i familien havde malet og hans storebror, Eyvind Schaldemose, blev optaget på kunstakademiet. Så derfor begyndte Walther også at male, dog i en helt anden boldgade: Naivismen.
Amager er Schaldemoses barndomsland, og det er her han henter sine største inspirationer: Fra kolonihaverne, fra stranden, fra de små sidegader og fra de cirkusforestillinger, han så tydeligt husker fra sin barndomstid.
Walther Schaldemose debuterede i 1980’erne, på en udstilling, hvor maleren Svend Wiig Hansen var en af dommerne. Siden er han blevet en del af det fællesskab af naivistiske malere, som bl.a. udstillede hos Kai Lang i Varmegalleriet på Amager.
Schaldemoses billeder bobler af humor, og sine motiver finder han overalt, når han færdes rundt på Amager.
Han har et særligt godt øje til erotiske situationer, men altid skildret med lun humor og et godt blink i øjet.


         
Se billeder