Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Snekke Kristensen

”Danmark dejligst”, var titlen på en af de udstillinger, hvor Snekke Kristensen (det fulde navn: Svend Erik Kristensen) viste sine billeder.
    ”Det er personerne, der betyder noget for mig. Jeg er i virkeligheden nok allermest historiefortæller”
Og det er præcis, hvad Snekke viser os: Danmark set fra sine bedste sider. Og for kunstneren er menneskene et af de vigtigste motiver: ”Det er personerne, der betyder noget for mig. Jeg er i virkeligheden nok allermest historiefortæller,” har han engang sagt.
Snekke var oprindelig en travl mand med en hektisk erhvervskarriere bag sig, da han en dag blev indhentet af stress. Det fik ham til at stoppe op, og fundere over, hvad han ville bruge resten af sit liv på. Det blev maleriet – med de mange historier.
Beskrivelser af et Danmark i solskin og glæde, men også med satiriske hip til magt- havere og andre indbildske personager.
Med udgangspunkt i Hjørring betragter Snekke godmodigt sin omverden og dens mennesker.
Han sender ”breve” ud – hvilket er små billeder forsynet med påmalede frimærker, for at gøre opmærksom på, at her er et budskab til os alle.
Men tag aldrig fejl. Det er altid gode budskaber han leverer og muntre fortællinger han afsender. Han ser på os danskere med varme og kærlighed. Det må vi have fortjent.


 
Se billeder