Tilmeld dig galleriets invitationsliste


  Galerie Knud Grothe
på facebook


Åbningstider
Mandag - Torsdag 13:00-18:00
Fredag 13:00-19:00
Lørdag 10:00-14:00
Søndag 13:00-16:00

Galerie Knud Grothe
Jægersborg Allé 11
DK-2920 Charlottenlund
info@knudgrothe.dk
Tlf. (+45) 39 63 53 43
Ole Justenlund

Ole Justenlund er i dag en af veteranerne i dansk naivisme. Han debuterede allerede i 1990 og er en strålende skildrer af Danmark som et idyllisk lilleputland, hvor husene gemmer sig bag grønne hække og hvor himlen oven over altid er blå og solen skinner.
    husene gemmer sig bag grønne hække og hvor himlen oven over altid er blå og solen skinner.
Som ung havde han sine store forbilleder, bl.a. Fynboerne og Odsherredsmalerne stod hans hjerte nær, og det anes i hans billeder, hvor landskabet er et yndet motiv.
Han sagde engang, at han kunne forestille sig, at landmanden så at sige malede sit landskab når han pløjede eller høstede sine uregelmæssige marker. ”Når jeg selv i dag fører penslen henover lærredet, genkalder jeg i hvert fald mit barn- og ungdomsmarkarbejde på landet”, siger kunstneren.
Ole Justenlund ynder at bruge klare farver og hans billeder er gennemkomponerede, så man så at sige føler hvordan han bringer orden i naturen og sine omgivelser.
Hans interesse for det historiske Danmark gør ofte, at han skuer tilbage i sine billeder, tilbage til en tid, hvor alt ikke var så kaotisk som nu.
I den forstand er han også en klassisk naivist.


 
Se billeder